2/26/2013

DIY- Zincirli bileklik yapımı

Herkesee merhabaa :)

Nasılsınız iyisinizdir inşallah? Beni soracak olursanız eğeerr çok iyiyim Allah'ıma şükür :) Geçen yazdığım postlarımdan birinde örgü bilekliklere merak sardığımdan bahsetmiştim o bileklik yapımlarını araştırırken başka bileklikler de gördümm hoşuma gidenleri yaptım bunlardan bir tanesi de zincirli iple yapılan bu bileklik bilekte çok tatlı bir görüntüsü var bence birkaç bileklikle de takıldımı  çok yakışıyor. İki renk yaptım yolladım arkadaşıma kendime de yapacağım bu yaz güzel gider hoşuma da gitti zateen :) çok basit ve çabuk biten bir yapılışı var belkide yoksa bu yüzden mi sevdim bu bileklikleri :P uzun lafın kısası fotoğraflara geçeyim ben :)



aslında tel toka çokta gerekli değil ama kolaylık sağlıyor..
Zinciri bileğimize iki kere dolanacak şekilde ayarladıktan sonra
İpimizden iki adet zincirin boyundan biraz daha uzun ip kesiyoruz çünkü sardığımız için ip azalıyor.


önce iğneyle bir yere sabitliyoruz sonra en başta ki zincire bir düğüm atıyoruz.Yukarıda ki gibi.

Sonra düğüm attığımız zincirin içinden başka bir ip geçiriyoruz ama düğüm atmıyoruz bu ipi ilerleteceğiz biz düğüm attığımız ipimiz ise sadece içinden geçen bir şerit gibi olacak.



Bahsettiğim gibi ilk düğüm attığım ipim işte bu şekil zincirin yanında duruyor diğer düğüm atmadığımı ise zincirin içinden geçiriyorum. zincirin görünmesini istediğim için tek kat geçtim ama isteğe göre bir zincirde birden fazla ip sarılabilir.
Tel tokayı ise bunun için kullandım :)
en sonuna geldiğimde düğüm atarak ipleri birleştirdim zincirin ucuna klips taktım. 
Örgü bilekliklerimi de başka bir postta anlatacağım.İnşallah anlaşılır tarif edebilmişimdir :) Nasıl olmuş bileklikler yorumlarınızı bekliyoruuumm :)

Allah'a emanet olun. Bol sağlıcakla kalın şu havalarda  :)

2 yorum: