7/20/2013

İç Döküş

Selamun Aleyküm bloğumun güzel hediyeleri

Çok güzel bereketli bir aydayız değil mi bunu yaşayabilen insanlardan eylesin bizi Rabbim.

 İşte benim sıkıntımda buradan başlıyor ramazanı canlı dolu dolu ibadetle namazla dua ile geçirmek istiyordum ramazan gelmeden önce. 

Ee ne oldu bana hani o istediklerimi neden yapmıyorum neden bu kadar durgun neden bu kadar şeytanı sevindiriyorum.. Halime üzülüyorum ama hiç bir şey yapmıyorum ramazan sürecinde stajım olduğundan her sene gittiğim mukabeleye bu sene gidemiyorum ve bunun farkında değildim ama o mukabeleye gitmek bana öyle bir maneviyat veriyormuş ki onun eksikliğinin verdiği huzursuzluğu yaşıyorum belki de.. 

Günlük namazlar peki? stajımı bahane ediyorum eve gelince yorgunluğu iftardan sonra uykusuzluğu... Namazımı kılmazsam işlerim yolumda gitmez bunu biliyorum :( ne oluyor bana neden oluyor aylardır sohbete gitmiyorum her seferinde çağırırlar sağ olsunlar ama bende neden her hafta bir bahane?  

Teravihlere neden gitmeyi bıraktım :( bu ayda daha bir güzel görünen cemaate neden katılmıyorum neden onların içinde değilim, şimdi bile.. Dua edenim yok mu benim ? :( benim kendime yararım yok güzel kalplerden dua bekler oldum hep. Her şey daha farklı olacaktı ama daha da farklı oldu. Benim en büyük eksikliğim dua , şükür , heves.. bu güzelliklerden uzaklaşmak istemiyorum istemediğim halde bu haldeyim.




 Ellerinizi semaya bir kere de benim için açar mısınız? kurtulmak istiyorum ben bu huzursuzluktan :( Dua istemek ayıp değildir dimi? Ben dua istiyorum sizden bu güzel ayda geri çevrilmez dualar ben bu ayın faziletini kaçırmak istemiyorum daha fazla çünkü bu aya yakışan bu değil böyle olmamalı.. Olmamalıyım.

Allah'ım bizi imandan İslamdan uzaklaştırmasın, sevdiği kullardan eylesin, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah. Müslümanları zalimlerden korusun Allah'ım müslümanlara işkence yapan insanları kahır etsin :(

Allah'a emanet olun..

26 yorum:

  1. merhabalar
    ibadetlerimizi bazen çok istekli yapamayız,nefisle mücadele ede ede olur bazen,bazen de eksik olur,hevessiz olur,ama olur bir şekilde,kendini zorlamalısın, bak gör yapmanın huzurunu yaşarsın önce sonrada keyifle huzurla yaparsın...inşallah ben de dua ederim ,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız her zaman istekli olmuyor kendimi zorlayarak yapsam da bazen mesela namazımı kıldıktan sonra o huzuru alıyorum. Ama şmdi onu da yapmıyorum kendimi zorlamıyorum ihtiyacım var duanıza çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Farkedenlerden olmak da çok ayrı bir şey Büşracanım. İnsan farkettiklerinin peşine düşüp yaptığı yanlışlardan daha çabuk dönüyor. İşe başlamadan önce elimden geldiğince namazlarımı düzgün kılıyordum. İşe başlayıp bir ay geçtikten sonra bir baktım hepsini kazaya bırakıyorum akşam kılarım diye. Nefsimiz hep zayıf noktadan yakalıyor bizi. Bünyen zayıf, çabuk yoruluyorsun, dayanamıyorsun işte diyor ama aslında öyle değil. Dayanabiliyoruz. Hatta işle ibadet etmek çok daha faziletli geliyor şu an. Hem çalışıp hem her şeye yetişebilen insanlara her zaman hayran olmuşumdur. İnşallah bizde onlardan oluruz.
    Rabbim sana da bize de kolaylık versin.
    Dualarımızdasın inşallah canım benim...
    *Ayrıca mail adresini istiyorum... ya da sen bana yazarsan çok mutlu olurum. dndnbgne@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. namazlarımı kılıp ibadetlerimi yaptığımda hayatımın düzene girdiğini mutlu olduğumu görüyorum hani dedin ya hem çalışıp hem herşeye yetişebilen insanlar işte Allah'ım buna izin veriyor ibadetlerimizi yaptığımızda ve bunu görmek insana daha fazla haz veriyor. Ama işte nededinini anlayamadığım bu durgunluğum beni streslendirdiğinin yanında kılımı kıpırdatmıyor. Amin canım inşallah. tamam arkadaşım atacağım inşallah :)

      Sil
  3. hepimizin bir dönem başına gelmiştir bunlar, şeytan sağdan yaklaşır diyorlar buralarda..
    Kur'an okumaya başlarken, kendini kur'ana açmalısın diyordu hocalarım.. önceleri anlamamıştım ama, sonra fark ettim.. asıl mesele kur'an okumak değildi, sevdiğinden geleni okumaktı.. ona göre şekillenmekti.. ben bu tezi bir adım daha ileri taşıyorum ve kendimizi Allah'a açmalıyız diyorum.. çünkü sevgisi, rahmeti, merhameti o kadar çok ki!! bunu özümsemek çok vakit alabiliyor ama ısrarla yapmalı! O'ndan başkasının -anne ve babanın bile- gösteremeyeceği bir şefkat pınarı var çünkü!
    şimdilerde kaçırdığım her namazda, Rabb'im beni huzuruna istemedi diye üzülüyorum.. dönüp geriye baktığımda illa ki, rızasının dışında bir hareketim olduğunu görüyorum!
    Rabb'im ihlasımızı arttırsın, sevgisiyle sarıp sarmalasın inşaAllah..
    ve yasemin haklı, farkında olmamız bile şükür sebebi, kalbi katılaşmışlardan değiliz şükür! dualarda olduğunu biliyorsun zaten ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel konuşmuşsun ağzına sağlık :) içime su serptin , İnşallah hayalotobüsüm fark edemediğim şeyleri fark ettirdin bana Allah razı olsun. Sanırım namazlarımı kılmadığım da benimde arkama dönüp bir bakmam gerekecek. http://www.youtube.com/watch?v=4Pmde8QMtDs şu videoyu izlemişsindir belki her izlediğimde içime bir şey oluyor keşke o duyguları yaşayabilsem , namazlarımızı tadil-i erkana uygun bir şekilde kılmamızı Allah nasip etsin bizlere. Maneviyata çok ihtiyacım var şimdilerde ilahi derslere.. şeytan uğraşıyor işte. Allah gönlünden geçenleri kabul etsin canım :)

      Sil
    2. evet, bu videoyu izleyip çok etkilenmiştim, namazlarıma da epey katkısı oldu, Allah böyle güzel insanların sayısını arttırıp, bizim karşımıza da çıkarsın inşaAllah ;)
      ki, bize de faydaları dokunsun :)
      ramazan bu tür yenilenme ve değişimler için bulunmaz fırsat, değerlendirmeliyiz mutlaka :)

      Sil
    3. kesinlikle öyle , inşallah gerçekten bizlere de çok etkisi oluyor bu tarz insanların.

      Sil
  4. Rbbim yardımcımız olsun ve bizlerikendi yolunda ilerleyen O'na layık kullarından eylesin..
    Sen istersin de biz dua etmez miyiz :)
    Dualarımdasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn inşallah. Allah razı olsun canım eksik olma olur mu :)

      Sil
  5. merhaba blogunu takibe aldım . banda bekleirm .

    YanıtlaSil
  6. ŞUNU FARKETTİM KOCAELİDE OKUYORMUŞSUN. BENDE KOCAELİ MEZUNUYUM. VE KOCAELİNİ ÇOK SEVDİM . AKLIMDA GİTMEK İSTİYORUM AMA ZAMAN VE İMKANLAR KISITLI. BENİM YERİMEDE GEZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi ne güzel :) inşallah gelme imkanın olur birgün , tamam senin yerine de gezeceğim :) hoş geldin bloğuma :)

      Sil
  7. Sevgili kardeşim..
    İçimde huzursuzluk olduğu zaman veya anlamıs duygularla yüzleştiğim neyin yanlış neyin doğru olduğunu karıştırdığım kendimi imanımı inancımı ve samimiyetimi sorguladığım zaman çok faydasını gördüğüm bir şeyi tavsiye edeceğim sana.
    En yakın camiye veya maneviyatının daha canlı olduğu yere gidip yazdıkların gibi ellerini açarak Allah ile konuş..Ona anlat Ona söyle.
    karşındaymış gibi.
    Dert yan,derdini dök..

    Sınırsız düşüncesiz belki de anlat içindekileri..
    O bilmiyor mu sanıyorsun?

    Ama hoş gelir Rabbimize avuçlarımızı açıp konuşmak tek yol ve çare olarak Onu görmek Ona gitmek.

    Git Ona git kardeşim.
    Düzeltilecekleri senden iyi bilen Odur..
    İnşaAllah huzurla ayrılacaksın inşaAllah için rahatlayacaktır.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu güzel tavsiyen için Allah razı olsun ,
      yazıyormuş gibi konuşmayı hiç denemedim bu konuda hep çekindim ihmalkarlığımdan belki bunu yapmayı düşünmedim bile Allah'ım affetsin.
      Bana bunu fark ettirdiğin için teşekkür ederim. Eğer bunu utanmadan çekinmeden yapabilirsem hissediyorum ki mutlu olacağım bunu yapmak için çaba göstereceğim , Ona gideceğim. İnşallah tekrar Allah razı olsun yorumuyla huzur bulduğum :)

      Sil
  8. Canım ben sana dua edicem inşallah eski takvana dönesin diye. İnsallah kabul eder Allah. :) Sende bana et olur mu Allaha hayırlı takvalı kullar olabilmemiz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım inşallah, tabi ederim dua etmem mi :) Allah razı olsun.

      Sil
  9. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    98. takipçin benim.. :)
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    ¦ Sevgiler ¦
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin :) tabi geliyorum hemen :)

      Sil
  10. Büşracanım nerelerdesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte artık burdayııımmmm :)

      Sil
    2. Şükür!
      Arayı bu kadar açma Bşracanımm :)

      Sil
  11. Nerelerdesin ki senn???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldim kii been :) bir kaç sıkıntı sonrası buradayım hemde dolu dolu :)

      Sil
    2. Gerçekten şükür :)

      Sil