5/26/2013

bekle beni dikiş makinesi, iğne, iplik :)

Selamun Aleyküm :)

Kumaş aldım ki ben bu yüzden mutluyum :) dikiş dikmeyi , öğrenmeyi tasarım yapmayı çok istiyorummm bilen bilir..

İşte  bu yüzden kumaş aldım yine ziyan etmemek niyetiyle etek dikmek istiyorum :) yazlık siyah bir eteğim yoktu yani istediğim gibi yoktu :D bu yüzden siyah kumaş aldım bir de yandan yandan kırmızı bir kumaş bana göz kırpmaz mı? onu da aldım. ah ah.. daha kaç renk vardı göz kırpan da dikiş dikmeyi öğrenince inşallah onları da alacağım :) Bu sene su yeşiline takığım hatta bu gün bir su yeşili kap denedim beğendim de belki benim olurr :) Kararsızlık kötü bir şey.. o da bende var. Ama iyi yönü şu tek kötü alışkanlığım :)



Dediğim gibi etek dikmek istiyorum bunlarla  nasıl olacak bilmiyorum düşünme aşamasındayım
ama tabi ki rahat geniş ve sade olacak her zaman sade beğenen tarafım daha ağır basıyor :)
Sonucu ne olacak ve ne zaman olacak merak ediyorum :)

Allah'a emanet olun :)

19 yorum:

  1. Şööyle uçuş uçuş bir etek dikebilirsin canım bunlarla :) Eğer makinan varsa biraz araştırma yapabilirsin bu konuda , beli büzgülü kemerli salaş bir etek çok güzel olur :) Bunu dikebilmek içinde öyle aman aman dikiş bilgisine sahip olmana gerek yok :) Sormak istediğin nokta olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :) Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikiş meleğim misin sen benim :) dikiş biliyordun değil miii :) hemencik fikir sunmuşsun :) evet bende büyük bir ihtimalle büzgülü biraz geniz kemerli yüksek bel etek düşünüyorum kırmızı ile. Siyahın kumaşını biraz sert aldı tok durmasını istiyorum adını bilmiyorum ne denior ama geniş geniş pileli yine kemerli olsun istiyorum. Aman aman dikiş gerek yok demişsin ama düz dikişi yamuk dikiyorum ben :D

      Sil
    2. Estağfirullah can :) Benimde aklıma etek dikmeyi soktun bugün gidip kumaş bakıcam inşaAllah :) Beraber deneye yanıla dikeriz merak etme :) Hem makinan varsa boş bir kumaşın üzerinde (kağıt bile olabilir) ipliksiz dikmeye çalış, yani makinanın hızını kontrol et öyle birden büyük birşeyle başlama dikmeye :)Bende ilk dikişi öğrendiğimde kağıt diktim :) Kağıdın üzerine farklı çizgiler çiz yani dikey dairesel bunların üzerinden gitmeye çalış pes etme :)Benim ilk dikişlerimi görsen cinayet sebebiydi ve ilk yıl dersten kaldım :) Ama öyle böyle sevdiriyor kendini zıkkım :) Sende başarırsın emin ol .. Azmin elinden ne kaçan kurtulur ne göçen :) Umarım anlatabilmişimdir :))

      Sil
    3. aa evet bak bu benim aklıma çok yattı bunu hemen yapmak istiyorum mantıklı kağıdın üzerine çizerek ipliksiz dikmem. yaşa sen :) çook teşekkür ederim engin bilgilerinlebeni aydınlattığın içinn :) sende etek yap ama merak ederim post hazırlarsın dimii? :)

      Sil
  2. Kumaşların çok güzelmiş, dikmeyi düşündüğün modellerde çok iyi gider bu kumaşlara. Haydi bakalım kolay gelsin canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bakalım ortaya bir şey çıkarabilirseö güzel giden modeller olabilir :)

      Sil
  3. Geniş olsun, bol olsun, kolay olsun büşracan. Etek dikmek çok kolay hemencecik dikersin. Hatta diktiğin gibi de giymek istersin. Etek değil de altına astar dikmek hiç hoşuma gitmiyor :)
    Böyle iyi oldu benim de dikiş dikme hevesim geldi çok sevindim, birbirimize fikir vermiş oluruz yani, ben senin engin fikirlerinden faydalanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen en önemlisi kolay olsun :D en büyük sorun çektiğim yeri astar kesinlikle eteklere astar dikmeyi düşünmüyorum çünkü ek bir iş oda hiç bana göre değil hemen bitsin :D ayrı astat giymekte canımı sıkıyor kat kat gibi. bakalım ben astarı unutmuştum iyi hatırlattın bana blogumun hediyesi :) ayy ne güzel sende d,t tabii ki bende senin engin fikirlerinden yararlanırımmmm güzel güzel diker giyeriz inşallah :)

      Sil
    2. O yüzden kumaşın iç göstermeyen özellikte olanları hep başımızın tacı :))
      Zaten sürekli üst üste giyiniyoruz, şikayet değil tabi ama bari yazın sıcağında eteğin içine astar giymeyelim dimi yani :)))

      Sil
    3. aynen öyle düşünüyorum ama kumaşın iç göstermeyen tarzı kışlık olan kumaşlar olmuyor mu :D pek bilmiyorum vardır yazlıkta iç göstermeyen herhalde :) astarsız etek giyebileceğimiz pek gerçekçi gelmiyor banaa :)

      Sil
  4. kızlar şu dikiş muhabbetlerini seviyorum ben yaaa napsam bende makina kumaş alıp aranıza katılsammı.Fotoğraftan sonra Tek isteğim arzumdur heralde dikiş dikmek:) sonucu merak ediyorum büşracım:) kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu dikiş muhabbetini bende çok seviyorum ama ortaya bir şeyler koyabilsem daha bir seveceğim :) aramıza katılmanı öneriyorum tabii ki de eksiğimiz var dördüncü aranıyorr :P birde bu şartlar bizi mecbur bırakıyor dikiş öğrenmeye kıyafetler yetersiz ve düşünülmeyerek yapılıyor tesettüre uygunluğu düşünülse de evin kesesine uymuyorr :)

      Sil
  5. ama böyle de yapılmaz ki, bilen var bilmeyen var canım :)
    önce yasemin.. şimdi de sen..
    ne yapsaam işi gücü bırakıp, dikiş kursuna falan mı gitsem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende o bilmeyenlerdenim ama atılıyorum artık o ortama :) imkanın varsa git tabii ben gidemiyorum okulum olduğu için kaç kere niyetlendim ama cıks.. saatler uymuyor :)

      Sil
    2. Hayalotobüsü biz böyle bir elimizde iğne iplik, diğer elimizde bilgisayarlarla çok güzel oluruz :))
      Gelin birlikte dikiş kursuna yazılalım :)

      Sil
    3. bizi o şekilde hayal ettikçe daha çok gülüyorum :)) ben tembel bir insanım, işleri üstünüze yıkarım söyliyim :))

      Sil
    4. :)) ayy ne güzel olur ya :) ama orayı altın gününe çevirmeyelim biz, hayalotobüsü şimdiden ele verdi kendini baksana yasemin :)

      Sil
  6. Kumaşlar iyiler hoşlar da hep bekletiliyorlar.
    Hadi sen yapta bize de aşk gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah inşallah :) aynen bir tane pardesü kumaşım var kap yaptırmak istiyorum neredeyse 1 yıldır bekliyor :)

      Sil