3/16/2013

Çat kapı sofrası :)

Selamun Aleyküm dostlar (:

Keyifleriniz iyidir inşallah.. Bugün ki yazım çat kapı gelen misafirleriniz için pratik ve benimde ilk defa denediğim bir tarif olacak :) lezzet konusunda biz beğendik misafirimiz de beğenmiş :) bakalım siz nasıl bulacaksınız. Genelde pratik tarifleri denediğim zaman tatları pek hoşuma gitmiyor sanırım biraz üşengecim ki durmadan pratik yemekler arıyorum :D tamam itiraf ediyorum sanırım değil bildiğiniz üşengecim ben :/ neyseciğime geçenlerde annemin arkadaşı geldi bize ne yapalım diye düşünürkeen  annem evde patatesli börek içi olduğunu söyledi bende patatesli pizza tarifine rastlamıştım internetde hemen bu bahaneyle deneyelim dedim ne kadar riskli olsa da :) denedik şükür ki iyi çıktı :) patatesli pizzayı yaparkende bir yandan portakallı kek ile hamur kızartması yaptık.


patates pizzasının tarifi

Malzemeleri 

1 tane patates
1 tane yumurta
1 tane küçük domates
 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz
Yapılışı

ilk olarak patatesi soyduktan sonra çok ince olmayan daireler halinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üstüne patatesleri de katın. Tavanın üstüne bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana dek güzelce pişirin. Yumurtayı bir kapta güzelce çırpın ve tuzunu katın. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı da katabilirsiniz. Daha sonra ise yumuşayan patateslerin üstüne yumurtayı da katın. Üzerine küçük bir şekilde doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 5 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin.  servis edin.
Normal tarifi bu ama bizde patatesli iç olduğu için patates pişirmedim elimdeki baharatlı içi fırın tepsisine yaydım fırında bir 10 dk kendine gelinceye kadar pişirdim.Sonra üzerine malzemeleri ekledim çok pratik.

Portakallı Kek 



Malzemeler:

3 yumurta

yarım su bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı portakal suyu 

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 portakal kabuğunun rendesi

1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu

Yapılışı:

 yumurta ile şekeri çırptım. 
Sonra sırayla yağı, portakal suyunu , rendelenmiş portakal kabuğunu. kabartma tozunu ve unu ekledim. (unu biraz fazla eklemişim ben birazda süt ilave ettim )
kalıba koyup ısıtılmış fırında pişirdim.

kek hamurunu kalıba koyduktan sonra aklıma damla çikolata eklemek geldi üzerine biraz serpiştirdim ama karıştıramayacağım için dengeleyemedim de tabii biraz az olmuş  ama güzeldi ya olsun :) üstteki fotoğrafta da görünüyor zaten o derece az olmuştu yani :)

 Masayı hazırlarken araya bir fotoğrafta sıkıştırayım dedim birkaç eklemeden sonra oturabildik yemeğe :) hemen hemen bu şekildi çat kapı soframız :)

Kalın sağlıcakla. Allah'a emanet olun (:

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık güzel görünüyorlar. bloğuma beklerim
    http://akaree.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim :) tabii ki..

    YanıtlaSil