6/01/2013

Ramen sezonu açılsııınnnnn !

Selamun Aleyküm blogumun güzeel mi güzel hediyeleri :)

Aslında bende çok fena Güney Kore sevdası vardır. Ramen sevdamda ordan kalma :) bütün bir kış yiyemedim hasrettim geçenlerde kafama bir esti hemen şipşak yapayım bir dedim yaptım elimde ne varsa başka zaman daha detaylı anlatırım rameni nasıl yaptığımı da :) Aslında birde chopsticklerim olsaydı fena olmayacaktı :)


Nasıl iyi geldi nasıl iyi geldi anlatamam kaç tabak yediğimi hatırlamıyorum :) denememiş olanlara tavsiye etmeden geçemeyeceğim :) Bak anlatırken tekrar canım çekti :) çok farklı bir yeri var benim için bu yemeğin.


Allah'a emanet olun
Duanız da ufacık bir yer bana da ayırın lütfen :) 

14 yorum:

  1. ben de bir ara fena kore dizisi izliyordum,dizide sıcak rameni üfleye üfleye bir iştahla yerlerken öyle canım çekiyordu sonra ev arkadaşım almış getirmiş ben de bir tadına bakayım dedim pek te beğenmedim yani salçalı makarnaya tercih etmem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep o diziler yüzünden oluyor zatenn :) ev arkadaşın kendimi yapmış bir kaç farklı tarzda yapılıyor Türkiye'de malzeme sorunu olduğu için ama ben evde kendi yaptığımı aile fertlerine bile sevdirdiysem zannediyorum ki yediğin ramenle alakalı olabilir :)

      Sil
  2. sulu makarna gibi biraz ama denemek lazım ilginçmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle zaten :) ama benim şuankinde malzeme eksik göğüs oluyor pırasa oluyor artı olarak içinde :) herkesin beğenmesini bekleyemeyiz tabii ki ama farklılık işte :)

      Sil
  3. Bunun orjinalini Sincan uygurlu kardeşlerimiz yapıyor. Videolara baka baka bende yaptım aynen... hamuru ip çilesi olurdu eskiden annemler bana tutturup kendisi yumaklardı.. kollarım ağrırdı . :) İşte onun gibi hamuru çeke asıla ip çilesi gibi yapıyorsunuz vee kaymayan suya atıyorsunuz sonrada sos. Çook nefis oluyor! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biliyor o makarnanın yapılışını keşke orjinalininde tadına bakabilsem :) kaymayan su ne oluyor? :)

      Sil
    2. Kaynayan su diyecektim canım yanlış yazmışım. :))

      Sil
    3. :) bende bir an düşündüm :) siz hiç denedin mi bu hamuru yapmayı?

      Sil
  4. Becerikli! Büşracanım, yeniliklere çok fazla açık olmayan bünyem bu yemeği daha yemeden çok sevdi :) Bir koreseven arkadaşım daha var artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende seviyordun değil mi :) dene beğenmedin bir daha yapmazsın ama beğenirsen ozaman başın dertte durmadan yapıp yiyesi geliyor insanın :)

      Sil
  5. ince spagetti mi o?? hazır ramenlerin baharatlarını artık pek hoş! bulamadığımdan salçasını, sebzesini, baharatını falan ben ayarlayıp, sadece eriştesini kullanıyordum, ama seninki de iyi fikirmiş! denenmeli :)
    (hep o filmler, diziler yüzünden, kaç kilo aldım!ahh ahh :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bildiğimiz spagetti makarna :) ben hiç ramenmiş eriştesiymiş hiç karşıma çıkmadı ah bir çıksa orjinal tadını çok merak ediyorumm. Sorma ben kilo almamış olsam da ziyan ettiğim bir çok şey oldu hele kimbap yapmaya kalkıştığımda görmeliydin :) bu filmler dizilerbizi kötümü etkiliyor ne?:) ama vazgeçmek yok :)

      Sil
    2. carrefour da indomie, realde de leader marka var.. orjinal gibi değillermiş gerçi ama, anca bu kadar :))
      evde kimbap yapmak.. ben o kadar cesur değilim, annemin mutfağına giriş iznim yok :)
      (yanlış anlama, mutfağı savaş alanına çevirdiğimden falan değil :))

      Sil
    3. aa hiç bir bilgim yoktu bu konu hakkında ilk carrefoura ya da reale gidişimde bakacağım :) yook yookk hiç öyle birşey düşünmedim ben aşk olsun :) aksine çok tertipli çalışacağın için mutfağa giriş iznin yoktur:))

      Sil