2/27/2013

Darıca Hayvanat Bahçesi

Selamun Aleyküm Dostlar :)


Geçen postum da Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği ( KİSA ) ile Darıca hayvanat bahçesine gittiğimizden bahsetmiştim. Kısaca bu dernekten de bahsedeyim sizlere Kocaeli Üniversitesi' nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin toplandığı bir dernek. Başkanlığını Mehmet Baydemir' in  yürüttüğü  bu dernek yeni kurulmasına rağmen çok aktif, gezileri oluyor ve her ay yabancı uyruklu öğrenciler kendi ülkeleri hakkında konferans veriyor. Bence gayet yararlı aktivite. Bu derneğin başarısının hiiç mi hiiç düşmemesi dileğiyle başarılarının devamını diliyorum :) Geleyim bu güzel günden sizin için çektiğim fotoğraflara :)










                                                                            Pony




Bu fotoğrafta kendimi kurtarmadan 2 saniye öncesi :)
Pembeyi boşuna sevmiyorum yaa ne kadar tatlılar :)

                                                             

                                                                   Koati











                                                          Güzelliğe bakar mısınız? :)




Böyle aramızda gezen leyleklerle de karşılaşıyoruz :)
Hayvanat bahçesinde bir sevdiğim yerde bu çardak oldu :) renkleri pek bir güzel :)

Gezinin sonunda her ne kadar yorulmuş olsak da güzel insanlarla güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu da yaşadım. Darıca hayvanat bahçesini gidip o sevimli hayvanları canlı görmenizi öneririm daha çekemediğim çok hayvan var :)

Kalın sağlıcakla. Kocaeli'nden bool sevgi yolluyoruummm :)

2/26/2013

DIY- Zincirli bileklik yapımı

Herkesee merhabaa :)

Nasılsınız iyisinizdir inşallah? Beni soracak olursanız eğeerr çok iyiyim Allah'ıma şükür :) Geçen yazdığım postlarımdan birinde örgü bilekliklere merak sardığımdan bahsetmiştim o bileklik yapımlarını araştırırken başka bileklikler de gördümm hoşuma gidenleri yaptım bunlardan bir tanesi de zincirli iple yapılan bu bileklik bilekte çok tatlı bir görüntüsü var bence birkaç bileklikle de takıldımı  çok yakışıyor. İki renk yaptım yolladım arkadaşıma kendime de yapacağım bu yaz güzel gider hoşuma da gitti zateen :) çok basit ve çabuk biten bir yapılışı var belkide yoksa bu yüzden mi sevdim bu bileklikleri :P uzun lafın kısası fotoğraflara geçeyim ben :)



aslında tel toka çokta gerekli değil ama kolaylık sağlıyor..
Zinciri bileğimize iki kere dolanacak şekilde ayarladıktan sonra
İpimizden iki adet zincirin boyundan biraz daha uzun ip kesiyoruz çünkü sardığımız için ip azalıyor.


önce iğneyle bir yere sabitliyoruz sonra en başta ki zincire bir düğüm atıyoruz.Yukarıda ki gibi.

Sonra düğüm attığımız zincirin içinden başka bir ip geçiriyoruz ama düğüm atmıyoruz bu ipi ilerleteceğiz biz düğüm attığımız ipimiz ise sadece içinden geçen bir şerit gibi olacak.



Bahsettiğim gibi ilk düğüm attığım ipim işte bu şekil zincirin yanında duruyor diğer düğüm atmadığımı ise zincirin içinden geçiriyorum. zincirin görünmesini istediğim için tek kat geçtim ama isteğe göre bir zincirde birden fazla ip sarılabilir.
Tel tokayı ise bunun için kullandım :)
en sonuna geldiğimde düğüm atarak ipleri birleştirdim zincirin ucuna klips taktım. 
Örgü bilekliklerimi de başka bir postta anlatacağım.İnşallah anlaşılır tarif edebilmişimdir :) Nasıl olmuş bileklikler yorumlarınızı bekliyoruuumm :)

Allah'a emanet olun. Bol sağlıcakla kalın şu havalarda  :)

2/23/2013

Keçeden yaka

Selamun Aleyküm :)

Bir yaka postuyla karşınızdayım efendim :) Bugün benim için çok yorucu bir gündü Kocaeli Uluslararası Öğrenci derneği (KİSA ) ile Darıca hayvanat bahçesindeydik güzel bir günün ardından beklemediğim kadar yorulduğumu anlıyorum şuanda fotoğrafları yakında paylaşacağım sizlerle.

Geçeyim keçeden yakalara..






Renkli taşlı bebe yaka kolyeyi KIVILCIM mağazasının açılışında kombinlediğim kıyafetlerimle takmıştım.

Kıvılcım tesettür mağazısı zühre pardesü satıyor birbirinden farklı çeşitleri ve her tarza uyan o pardesüler şuan %50 indirimde olduğu için alışveriş tutkunu bayanları daha mutlu ediyor :) 3 katı aktif 4. katı yakında açılacak diye biliyorum açılış günü bayağı bir kargaşa vardı o arada bakabildiğim kadar pardesülere baktım beni en şaşırtanda barbour montların pardesüsününde olmasıydı :) Şuan tam alışveriş zamanı 300 küsürat olan pardesüleri 150 civarı fiyata alabiliyoruz. Birgün özellikle gidip fotoğraflamak isterim sizlerle paylaşmak için
bahsettiğim pardesü benzerini internetten buldum göstereyimm


2.fotoğraftaki daha bir hoş degil mi?


neyse ne diyordum.. heh yakalarr :)) nasılda araya sıkıştırdım ya :) yorgunluğumu da attımm iyi olduu :)

Kalın sağlıcakla :)

Kızlarla perşembe pazarı :)

Selamun Aleyküm can dostları :)
üç dört haftadır gidemediğim ve içime dert olan perşembe pazarına hiç planlanmamışken ( ki aslında haftalardır benim planım buydu ) arkadaşımı da aldım gittik :) Kocaeli'nin kumaş cenneti dedikleri pazar işte bu pazar bence de öyle tabi ki birbirinden farklı ve güzel bir o kadar ucuz kumaşlar var burada sizin için çok fotoğraf çekmek istedim ama pekte çekemedim inşallah bir daha ki perşembe pazarı gezime :) aslında rahat rahat bir sokaktan birçok defa geçip dolaşmak vardı ama zamanım kısıtlı olduğu için dolanamadım tabi ki :(  sizin için çektiklerime geçiyorumm :)

Aynı zamanda güzel kıyafetlerde var bu fotoğraftaki siyah beyaz çizgili üst bölümü deri detaylı bluz hoşuma gitti aslında yanındaki şifon dantellide güzelmiş :)


veee vee işte bu gömlek, deri manşetleri ve deri zımbalı yaka detaylarıyla çok şık durmuyor mu? arkasında da siyahı vardı fiyatını sormadığıma pişman oldum..


 Koltuk kaplama kumaşları

 Stor perdeler


kumaşlara bakarken aralarından bayıldığımız bir kumaş :)




Bu uğur böcüklü kumbara pek bir sevimli :)





Ordan geçtik koton'a çünkü % 70 e varan indirim diyorduuu :)

Bu aralar işte bu tonlar çekiyor beni kendine. Al el acele çektiğim bir kaç fotoğraf


       Renk cümbüşüü :) Yazın çabuk gelmesi dileğiyle :)


Birde nt ' ye uğrayalım dedik



Bunlarda ışıklı zikirmatikler görmemiştim daha önce paylaşayım dedimm :)


Keçesiz dönemezdim eve :) tatlılık ya..

Tatlılıkların arasına yanaşayım dedimm :)




Mutlulukla kalın Kocaeli'nden bol sevgi yolluyorummm :)